Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Resultaten eerste vlucht 2017.
16-4-2017
 
Wat een enorme meevaller gisteren...

Wat een enorme meevaller gisteren op de eerste vlucht van 2017. De duiven kwamen veel beter dan verwacht. Een matige voorbereiding was voor mij een reden om lage verwachtingen te hebben over de resultaten. De werkelijkheid is anders. De eerste twee duiven zag ik vanuit het zw aankomen. Dat is al een goed teken en dat blijkt ook. Een mooie plaats 3 en 4 in de vereniging tegen 353 duiven. Bij de eerste 17 duiven in de club waren er 7 hier uit Appelscha en dan is er dus ver boven de verwachting gepresteerd! In het rayon overigens ook goed geklokt. Hier begin ik op plaats 11 tegen 1.717 duiven. Nogmaals, niet verwacht en wat is er mooier dan dat.

Gisteravond nog 2 jaarlingen van de 36 oude duiven onderweg. Dat viel mij ook mee. Vanmorgen zat een jaarlingdoffer al op mij te wachten. De hele zijkant van de duif onder het bloed en dat zie je vaak met harde wind. Er is nu nog 1 jaarling duivin onderweg. Zal moeilijk worden met dat koude weer.

Dan de uitslagen. In de vereniging waren er flinke prijzen te verdienen. Bert Ploeg had namelijk een enorm aantal eieren beschikbaar gesteld voor deze Paasvlucht. Jaap Blomberg (jonge vent uit Smilde) ging met 30 eieren naar huis. Hij klokte namelijk de eerste twee duiven van de vereniging. Sterke start weer van deze topliefhebber. De plaatsen 3, 4 en 5 waren voor mijn duiven (26 eieren mee naar huis). Jan Jansma had het hoogste prijspercentage. Van de 17 duiven had hij 8 in de prijzen en dat is een knappe 47%.

Uitslag PV Snel te Smilde

Dan Rayon 1 afdeling 10. Ook hier ging de eerste prijs tegen 1.717 duiven naar Jaap Blomberg. Jaap was blij dat hij alleen maar een rondje hoefde te geven in Smilde zei hij. Anders zou het wel een duur grapje worden. Mooie opmerking. Voor de rest een mooie spreiding van de tien eerste prijzen. Zo zie je maar weer dat de diepte van een rayon van minder invloed op de uitslag is dan de breedte. Enkele liefhebbers die duiven zeer goed pakten gisteren waren o.a. H. Jager uit Peizermade (21 van de 32), Berghuis uit Nieuw Roden (20 van de 37), Anisuzzaman uit Groningen  (12 van de 24) en Kuiper uit Nieuw Roden (10 vd 20).

Rayon 1 afdeling 10

Volgende week de tweede vlucht van dit jaar. Deurne wordt het als het goed is. Begin er nu steeds meer zin in te krijgen.

< Terug