Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Snap het niet.
23-4-2017
 
Soms begrijp je er niets van. Deze week een verre van...

Soms begrijp je er niets van . Afgelopen week een verre van ideale voorbereiding gehad voor de tweede vitesse vlucht van dit seizoen. Meerder dagen de duiven  niet kunnen optimaal kunnen verzorgen. Ze zijn dan ook weinig los geweest en dan mag je niet veel verwachten. Maar als dan de uitslag verschijnt dan schrik je er gewoon van. In de vereniging tegen 369 duiven 1 t/m 5 en in het rayon tegen bijna 1.800 duiven 1, 3 en 9. Nogmaals, ik begrijp niet dat zoiets kan. Wellicht doen we vaak te moeilijk. Ze moeten dit, ze moeten dat enz. Je hoort wel eens vaker goede liefhebbers roepen dat je het simpel moet houden. Volgens mij hebben zij daar gelijk in. Dan is het ook minder belastend. Een win win situatie.

Dan de vlucht. In de vereniging tegen 369 duiven duiven de plaatsen 1 t/m 5 voor deze jongen. Dick Vos, John Breuer en Henri Hoeks maken de top 10 compleet. Knappe prestatie voor relatief nieuw lid Jan Wienen. Van de 10 duiven die hij mee had was de helft thuis op plaats 60. Mooi dat het zo goed gaat met Jan zijn duiven. Zo zie je maar weer dat zelfs nieuwe leden in vrij korte tijd goed kunnen presteren. Hoogste prijspercentage dit weekend voor Jaap Blomberg. Maar liefst 10 van de 12 duiven wisten het papier te raken (83%). Dat is zeer knap.

Uitslag PV Snel

Dan Rayon 1 afdeling 10. Hier bijna 1.800 duiven in concours en voor mijn duiven hier goud en brons (en plaats 9). Tweede plaats van voor de heer Van Veen uit Nieuw Roden. Klein verschil, maar dit keer had ik het geluk aan mijn zijde. Hoogste prijspercentage voor Terpstra Breurken uit Kruisweg. Zij hebben 22 van de 30 in de prijzen (73,3%).

Uitslag Rayon 1 afdeling 10

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/2017-4-22%20Deurne%20TT_4468.gif

 

Mijn eerste duivin heeft vorig jaar ook al eens een eerste gevlogen in het rayon. Vorige week was ze 11e in het rayon en nu dus wederom een eerste plaats. Dit duifje heeft de naam Minoes. Dit heeft een reden want ze is in haar geboortejaar namelijk eens gepakt door onze (roof)poes Minoes. Voor dit duifje liep het uiteindelijk goed af, maar ze heeft er erg slecht bijgezeten. Komende week zal ik op deze site wat meer info over deze duif geven. Mijn tweede duif (met de naam Luna, naar de dochter van mijn collega) is een jaarling duivin die vorig jaar ook al eens een eerste en een vijfde plaats in het rayon heeft gevlogen. Nu plaats drie en dan ben je volgens mij een absolute topper. Ben dan ook erg blij met deze duiven in mijn hok.

 

< Terug