Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Uitslag derde vitesse vlucht van 2017.
30-4-2017
 
Drukke dagen hier in Appelscha. Vrouw en dochter zijn...

Drukke dagen hier in Appelscha. Vrouw en dochter zijn naar Parijs en dan moet alles door deze jongen worden gedaan en dat valt niet mee. Het voetbal, tennis en mountainbiken gaan gewoon door en dan komt het huishouden er nog bij. Ben blij dat ze vanavond weer thuis komen.

Gisteren tussen de bedrijven door de duiven kunnen opwachten. Zoals gisteren aangegeven kwamen de duiven uit de verkeerde richting. Toch vallen de resultaten mij mee.

In de vereniging (380 duiven) waren maar liefst negen liefhebbers te vinden bij de eerste elf duiven. Dan heb je echte competitie. Deze week gaat de overwinning naar John Breuer. Zijn eerste duif haalt flink uit. Harm Jansma en Henri Hoeks gaan er vandoor met de plaatsen twee en drie. Zelf begin in op plaats vier en heb ik 16 duiven bij de eerste 35 van de vereniging. Daar ben ik zeer tevreden over. Hoogste prijspercentage deze week voor Jan Jansma. Van de 16 duiven die hij mee had vlogen er 12 prijs (75%). Daar is niets mis mee.

Uitslag PV Snel

In rayon 1 tegen 1.883 duiven werd begonnen met plaats 6. Op plaats 76 is mijn 13e duif te vinden en dan is het weekend weer helemaal goed (als het om de duiven gaat).  (In totaal 17 duiven 1 op 10).

De eerste prijs gaat deze week naar de heer Lippets uit Smilde. Hij weet tevens de derde plaats te bemachtigen. De tweede prijs is voor de heer Kuiper uit Nieuw Roden. Deze liefhebber weet ook wat vroege duiven pakken is en heeft tevens het hoogste prijspercentage. Van de 22 duiven die zijn meegegeven vlogen er maar liefst 18 prijs (82%).

Uitslag Rayon 1 afd. 10

De 15-452 (Minoes) was gisteren mijn vierde duif. In het rayon goed voor plaats 20. Knap werk want over de eerste drie vluchten bezien zijn haar prestaties in het rayon 11e, 1e en 20e tegen gemiddeld 1.750 duiven. Hopen dat ze dit nog een aantal weken kan volhouden.

Mijn eerste duif gisteren was de 15-415 (Hillary). Dit duivinnetje was afgelopen jaar nog mooiste oude duivin tijdens de tentoonstelling te Smilde. Zij is niet alleen mooi, maar kan ook hard vliegen. Zo is zij al eens 2e  van de gehele afdeling geweest vanuit Ouievrain en 4e vanuit Asse Zellik tegen 1.755 duiven. Nu dus 6e tegen 1.883 vanuit Weert. Toppertje!

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/15-415_4273.jpg

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/2017-4-29%20Weert_8716.gif

< Terug