Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Uitslag Heusden Zolder 6 mei 2017.
7-5-2017
 
Gisteren een prachtige vlucht gehad...

Gisteren een prachtige vlucht gehad vanuit Heusden Zolder (224 km). Bij een stevige oosten wind moest er hard gewerkt worden door de duiven. Dat was dan ook te zien aan de snelheden. De eerste duiven in de afdeling haalden nog net de 1250 meter en dat vind ik over het algemeen de mooiere vluchten. Deze wind uit het oosten maakt dat ik in Appelscha gunstig lig en dat blijkt ook uit de uitslag.

In de vereniging 345 duiven in concours. Hier waren de eerste elf plaatsen voor mijn duiven. Daar ben ik natuurlijk trots op, maar voor de overige leden is het flink waardeloos uiteraard. Zulke uitslagen moet je ook niet te vaak hebben want daar wordt niemand beter van. Ook had ik het hoogste prijspercentage. Maar liefst 26 van de 30 in de prijzen (87%).

Uitslag PV Snel te Smilde.

Dan Rayon 1 afdeling 10. Hier in totaal 1.891 duiven in concours. De eerste prijs gaat naar Peizermade en wel naar H. Jager. Knap werk van deze topduif. Zelf ben ik tweede en het brons is voor E. Reitsema uit Tolbert. Wat mij opvalt is dat de eerste vijf duiven in het rayon allemaal aangewezen duiven zijn. Dat zegt genoeg volgens mij.

Ook in het rayon heb ik het hoogste prijspercentage. Wederom 26 van de 30 in de prijzen (87%). Wellicht ben ik ook deze week terug te vinden bij de 10 beste hokprestaties van afdeling 10. Vorige week was dat nl het geval. Een mooie zesde plaats. Extra mooi als je het niet verwacht.

Uitslag Rayon 1 afd. 10

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/2017-5-6%20Heusden%20Zolder_7306.gif

Dan de uitslag van Afdeling 10 Noord. Tegen 11.2014 duiven een prachtige 4e (en 14e, 19e enz) plaats. Door de oosten wind natuurlijk nu de kans om vroeg te liggen in de afdeling, maar dan moet het nog wel even gebeuren. Dat laatste was dus dit keer wel het geval en is een mooie opsteker.

Uitslag Afdeling 10 Heusden Zolder

Dan nog even een stukje over mijn eerste duif. Het is wederom de 16-771 die een topnotering heeft weten te realiseren. Op haar erelijst stonden al een 1e, 3e, en een 5e prijs in het rayon. Nu dus een 2e prijs in het rayon en een 4e in de gehele afdeling. Super van zo'n jaarling duivinnetje.

< Terug