Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

1e en 5e vanuit Quievrain tegen 21.528 duiven
14-5-2017
 
De duiven hebben het super gedaan gisteren...

De duiven hebben het super gedaan gisteren op de eerste midfond vlucht van dit jaar vanuit Quievrain (337 km). Omdat afdeling 10 in zijn geheel had gelost waren er maar liefst 21.528 duiven in concours. Als je dan tegen alle verwachtingen in de 1e en de 5e duif klokt dan ben je natuurlijk super blij.

Mijn eerste duif was overigens ook al eens 2e in de afdeling. Vorig jaar en ook vanuit Quievrain. Tevens de mooiste duivin van de tentoonstelling afgelopen jaar. Mooi en goed, wat wil je nog meer.

Wat overigens nog mooier was geweest? Als we samen met afdeling 11 hadden gelost. Mooie spreiding van Lemmer tot aan Musselkanaal. Ruim 40.000 duiven in concours! Wij kan daar nu nog tegen zijn. Komende week ga ik hier op deze site nog wat over roepen. Met onderbouwing van wat cijfers (als ik tijd heb).

Dan de uitslagen. In de vereniging 330 duiven in concours. De eerste vier prijzen waren voor mijn duiven. Gelukkig niet zo gek als vorige week. In totaal vijf liefhebbers in de top tien en dat is iets wat we minimaal elke week zouden moeten willen zien. Mooie zin. Hoogste prijspercentage deze week is voor Harm Jansma. Harm had door omstandigheden maar vier mee, maar wist er wel drie in de prijzen te draaien (75%). Super Harm, mooie opsteker.

Uitslag PV Snel te Smilde

Rayon 1 afd. 10. Hier in concours 1.864 duiven en ook hier uiteraard de 1e plaats. Ook de plaatsen 2, 4 en 8 gaan hier naar Appelcha. Super tevreden uiteraard. Gelukkig nog wel 7 verschillende liefhebbers hier in de top 10. Als ik het goed heb gezien, dan ook hier het hoogste prijspercentage voor Harm Jansma. Knap werk!

Uitslag Rayon 1 afd. 10

Dan afdeling 10 Noord. In totaal 10.539 duiven in concours. Hier begin ik met de prijzen 1, 4 en 9. Prima de luxe. Kijkt u eens naar de spreiding  van de duiven in de top 13. Van Appelscha tot aan Musselkanaal. Zo zou het elke week moeten zijn. Iedereen die tussen deze twee plaatsen woont had in mijn beleving in de top 10 kunnen vliegen van afd. 10 Noord. (en van geheel afd. 10!).

Uitslag Afd. 10 Noord

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Quievrain%2013-5-2017_3823.gif

 

Afwachten of er ook een uitslag komt van de gehele afdeling 10. Zou mooi zijn natuurlijk.

 

 

< Terug