Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Dagfond en vitesse vlucht op het programma.
26-5-2017
 
Komend weekend dus twee vluchten. Een dagfond vlucht...

Komend weekend twee vluchten op het programma. Een dagfond vlucht vanuit Nanteuil le H. en een vitesse vlucht vanuit Deurne. Nanteuil, daar heb ik nog mooi herinneringen aan. Vorig jaar een eerste NPO op gevlogen en dat vergeet ik nooit weer. Vorig jaar sowiezo een mooi dagfond seizoen gehad. Uiteindelijk tweede hokkampioen dagfond in de afdeling geworden en ik verwacht dat niet meer te kunnen evenaren.

Nu maar 5 duiven op reis gestuurd. Veel ongeloof bij een aantal mensen. Waarom maar 5? Hiervoor heb ik de volgende verklaring. Ik heb alleen een aantal ervaren duiven meegegeven. Vorig jaar namelijk mogen ervaren wat het doet als je jaarlingen in gaat korven die vrij weinig ervaring hebben. Dan raak je gewoon een aantal kwijt en dan hoeven niet altijd de mindere goden te zijn. Omdat ik dit seizoen ben begonnen met 36 duiven waarvan 29 jaarlingen die alleen de natour en een aantal taartvluchten hebben gevlogen doe ik voorzichtig en ja, dan heb je kans dat je een mindere vlucht krijgt. Geen probleem het is maar duivensport.

De overige 26 duiven gaan naar Deurne. Vrijwel alleen maar jaarlingen die (hoop ik) elke week beter worden. Het spelletje gaan snappen en ervaring blijven opdoen. Ik zie nl nog steeds mijn jaarling doffers te veel knokken in de mand. Dat moet er uit als ze meerdere dagen op reis gaan. Misschien speel ik ze pas over vier weken op de dagfond en misschien ook wel pas over zes weken. We gaan het zien.

Overigens in mijn vereniging wel relatief veel duiven in concours. Maar liefst 149 en dat valt mij 100% mee.

Vanavond inkorven voor Deurne en dan morgen genieten van de aankomsten. Mooi weer is de verwachting. Wat willen wij nog meer.

 

< Terug