Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Pittige vluchten. De uitslagen van Deurne en Nanteuil le H.
28-5-2017
 
Gisteren prachtig weer voor de zonaanbidders, maar voor de duivenliefhebbers...

Gisteren prachtig weer voor de zonaanbidders, maar voor de (meeste) duivenliefhebbers had het wel wat minder gemogen. Wat een hoge temperaturen en wat een harde wind. Deze combinatie maakt het lastig voor de duiven en dat was gisteren dus duidelijk te zien.

Eerste de vitesse vlucht vanuit Duiven. In totaal 26 duiven ingekorfd op deze vlucht van 172 km. Op het tijdstip dat ik de duiven verwachtte kwam de eerste aanvliegen. Maar wat een getreuzel! Uiteindelijk toch naar binnen gelopen en achteraf blijkt een eerste in de club tegen 189 duiven. Dat is prima natuurlijk. Het verloop was niet super maar uiteindelijk toch 14 vd 26 in de prijzen. Ik begin niet alleen op plaats 1, maar ook de plaatsen 2,5,6,7 en 10 gingen naar Appelscha. Zeer tevreden over.

Hoogste prijs percentage in de club gaat naar Jaap Blomberg. Hij heeft 6 vd 8 in de prijzen (75%). Gaat dit jaar ook weer super bij Jaap.

Uitslag Deurne PV Snel te Smilde

In het rayon kwam onze vereniging totaal niet aan bod. De eerste duif uit onze vereniging wordt 31e in het rayon. Van de 48 prijsduiven in de vereniging wisten maar 30 het papier te raken in rayon 1. Duidelijk dat de langere afstanden in het voordeel waren en dat is prima natuurlijk. De afgelopen zes vluchten hebben wij goed strijd kunnen leveren en deze week is het wat minder. Hoort er bij.

Ik denk dat Meijer uit Eenrum de best klokkende liefhebbers is in rayon 1. Van de 19 duiven had hij de 11e duif op plaats 91. Hoogste prijspercentage volgens mij voor Bekkema uit Wehe den Hoorn (9 vd 12).

Dan Nanteuil le H. Wat een zware vlucht was dit. Had het ook verwacht en daarom maar 5 duiven meegegeven. Wat ben ik blij achteraf. Het had natuurlijk ook een makkie kunnen worden en dan had men mij vreselijk staan uitlachten, maar goed. Pittig dus en dat was te zien aan de concoursduur. Bijn vier uren stond het open. Van mijn 5 duiven maar 1 in de prijzen. Wel een mooie 6e plaats tegen 149 duiven. Goud ging naar Jaap Blomberg, zilver naar Henk Christerus en brons naar Jan Jansma. Mooi podium.

Hoogste prijspercentage voor de heren Blomberg en Christerus. Beide 40% prijs. Hulde en al helemaal bij een vlucht als deze.

Uitslag Nanteuil le H. PV Snel te Smilde

Ook op deze vlucht kon PV Snel geen potten breken in het rayon. Het is niet elke week feest.

Op naar volgende week. Midfond vlucht vanuit Quievrain!

 

 

< Terug