Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Bijzonder verhaal.
4-6-2017
 
Vandaag een bijzonder iets meegemaakt.

Vandaag een bijzonder iets meegemaakt. Wat was namelijk het geval. Gisteren een mooie wedvlucht gehad vanuit Quievrain (337 km). Helaas was gisteravond mijn favoriete jaarling duivin 16-771 (Luna) nog niet thuis. Ook vanmorgen na een onrustige nacht was deze dame nog niet gearriveerd.

Tijdens het verzorgen deze ochtend van de kweekduiven kwam Jan Jansma uit Smilde aangereden. Hij zei 'Marcel ik heb een duif van je vemoed ik. De 771'. Ik natuurlijk helemaal blij maar dat was van korte duur. Jan had deze duif uit Oranje gehaald nadat een familielid had gebeld met de mededeling dat er een duif bij hun was gebracht door iemand uit de buurt. Was ergens tegenaan gevlogen. Jan had uiteraard de duif meegenomen en toen ik haar uit het bakje haalde was ze nog in leven. Wel hoorde je haar gorgelen en was het overduidelijk dat ze ergens tegenaan was gevlogen. Verder geen verwondingen. Twee minuten heb ik haar in de handen gehad en heb ik nog even met Jan staan praten. Toen voelde ik ineens dat haar hart stopte. Wat apart en wat een verhaal. Ik moest wel even slikken want wat dit jaarling duivinnetje al had gepresteerd was niet niks. Vier keer top vijf in het rayon.

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/771_6725.JPG

Dan terug naar de vlucht van gisteren. De duiven kwamen hier in  Appelscha op zich prima. Wat mij opviel is dat ze ontzettende dorst hadden. Na het drinken bleven ze een behoorlijke tijd bij de drinkpot staan om weer even bij te komen. Dit jaar nog niet eerder zo erg meegemaakt. Overigens begrijp ik niet waarom wij nog steeds 31 duiven in de mand moeten doen. De vrachtauto's van afdeling 10 rijden half leeg naar de losplaats. Waarom dan niet 6 of 7 duiven minder in de mand zodat het voor de duiven ook gemakkelijker wordt om bij de drinkgoot te komen. Mag van mij best wel iets kosten hoor. Maar als de auto toch half leeg is wat voor extra kosten maak je dan?

Dan de verenigingsuitslag. Hier maar 165 duiven in concours. Eerste plaats (grote verrassing) is voor de heer Breuer. John kan soms vreselijk uithalen met zijn duiven en is een gevaarlijke tegenstander. Een duif uit zijn zgn B ploeg wist even flink uit te halen. De plaatsen twee, drie en vier waren voor mijn duiven. Hoogste prijspercentage was voor Henk Christerus. Maar liefst 8 vd 10 raakten het papier. Knap werk.

Uitslag PV Snel te Smilde.

Dan rayon 1 afdeling 10. Hier ging de eerste prijs naar de heer Kalf uit Noorhorn. Tweede was John Breuer en zelf was ik derde. Ook had ik nog een duiven op plaats 6 en 7 en daarover ben ik zeer tevreden. Overigens een prachtige spreiding in de top 10 van het rayon.

Uitslag Rayon 1 afd. 10

http://www.duivensites.nl/marcelvanzanden/content/Quievrain%204%20juni%202017_5742.gif

< Terug